Wisselende successen Gebben Van Venrooy Kawasaki

Het Gebben Van Venrooy Kawasaki team was dit weekend in verschillende kampioenschappen actief. In Arco di Trento stond Alessandro Lupino aan de start in het Italiaanse Kampioenschap. Nadat de regenval ervoor zorgde dat de manche zaterdag ingekort werd zat er na een valpartij bij de start niet meer in dan een 7de positie. Op zondag werd de 2de manche verreden en daar stelde de Kawasaki rijder orde op zaken en sloot de manche af met een zege en neemt hiermee de leiding in het Italiaanse Kampioenschap.
In Markelo kwamen de andere teamleden in actie in de Dutch Masters. Door de weersomstandigheden van de afgelopen weken lag het circuit er verraderlijk bij. In de 85cc was het Sem de Lange die aan het starthek verscheen. Sem was niet helemaal blessurevrij en dit zou hem parten blijven spelen. Na een 15de trainingstijd verbeet de jonge Kawasaki-rijder de pijn en finishte op een 28ste positie. Na overleg werd er besloten niet meer te starten de tweede manche.
Voor Marcel Conijn en Bastian Boegh  Damm was het een mooie testcase om te kijken  waar men nu precies staat in het sterke Internationale veld. Bastian voelde zich iets beter thuis op het verraderlijke circuit en zette de Kawasaki op een 14e positie in de tijdtraining. Marcel Deed niet veel onder en perste er een 19de tijd uit. Bastian voelde zich goed onder deze omstandigheden en finishte tijdens de manches als 15e en 12e. Marcel had na een paar valpartijen meer moeite met het juiste ritme en finishte als 27e en 18e. In de tussenstand neemt Bastian de 12de positie in en Marcel de 24ste.
Voor Maxime Desprey was het de eerste kennismaking met het circuit in Markelo. In de tijdtraining leek Maxime zich snel te kunnen aanpassen aan het circuit en zette een mooie 12de tijd op de klok. In beide manches kwam er niet helemaal uit wat de Fransman zich had voorgenomen. Slechte starts zorgden ervoor dat Maxime tweemaal aan een inhaalrace moest beginnen. Een 11de en een 10de positie zorgden voor een 10de plaats in de tussenstand van de Dutch Masters.
Dit weekend komen Maxime Desprey en Alessandro Lupino in actie tijdens de GP van Europa in Valkenswaard.

Mixed Fortunes For Gebben Van Venrooy Kawasaki Team

The Gebben Van Venrooy Kawasaki team was active in various championship races last weekend. Alessandro Lupino was racing in the Italian championship series at Arco di Trento.

Some heavy rain on Saturday led to the races being shortened. When Lupino crashed at the start of his race, therefore, there was no time to recover to better than seventh. During the second heat on Sunday, he set matters right with a victory, thereby taking the lead in the Italian championship series.

The rest of the team rolled up for action at the Dutch Masters of Motocross at Markelo.  The track was well prepared but still tricky due to icy weather conditions.

Sem de Lange defended team honours in the 85cc class. He was still carrying an injury, and after qualifying 15th, he battled to 28th in the first race and withdrew from the second.

Marcel Conijn and Bastian Boegh Damm used the event to judge their performance levels. Bastian qualified 14th and Marcel 19th.

Bastian had a solid outing and finished 15th and 12th in the heats respectively. Marcel suffered a few crashes, and finished 27th and 18th.  Bastian went away from the event 12th in the championship standings, and Marcel 24th.

For Maxime Desprey, this event was his first introduction to the challenges of Markelo. He adapted quickly and qualified 12th. Despite two bad starts, he acquitted himself well and finished 11th and 10th in the heats respectively. He holds 10th in the championship standings.

Next weekend the team will travel to Valkenswaard for the second round of the world championship.


Terug naar overzicht
Team sponsor: Webton Internetdesign
Team sponsor: Webton Internetdesign