Wisselend succes voor Gebben van Venrooy Kawasaki Racing in GP van Trentino

Maxime Desprey van het Gebben van Venrooy Kawasaki team heeft in zijn eerste Grand Prix van 2017 in het Italiaanse Arco di Trento zeven WK punten weten te scoren. In de eerste manche kwam hij bij de start in aanraking met een andere rijder en moest een inhaalrace rijden. Na een zwaar bevochten wedstrijd wist hij er toch nog een punt uit te slepen. In de tweede manche kwam hij van net buiten de top twintig terug naar een vijftiende plaats en kan tevreden terug blikken op deze wedstrijd. Marcel Conijn slaagde er net niet in om zich te kwalificeren voor de eerste wedstrijd om het EMX250 kampioenschap.

Een paar dagen voor de wedstrijd werd besloten om Maxime Desprey uit te lenen aan het officiële fabrieksteam van Kawasaki wegens een blessure van Jordi Tixier. Gedurende het weekend liet Maxime zien dat hij zich goed had aangepast ondanks dat alles anders was voor hem dan hij gewend was. De trainingen werden vooral gebruikt om de motor aan te passen zodat hij met een goed gevoel van start kon gaan in de kwalificatieheat. Hierin wist Maxime in het sterke deelnemersveld als vijftiende te finishen en dit gaf hem vertrouwen voor in de manches op zondag.

Dat de start belangrijk was bleek wel in de eerste manche. Tijdens het insturen werd Maxime geraakt door een andere rijder en moest achteraan beginnen. Ondanks dat inhalen lastig was, wist Maxime er toch nog een punt uit te slepen door als twintigste te finishen. De start van de tweede manche was opnieuw niet zonder geduw. Net buiten de top twintig begon de Fransman aan zijn opmars, wat hem op de finish uiteindelijk een vijftiende positie opleverde. Met 7 WK punten en met het idee dat er nog progressie mogelijk is, kijkt Maxime uit naar de volgende wedstrijd in Valkenswaard.

Voor Marcel Conijn was het de eerste wedstrijd in het EK MX2. Dat de concurrentie enorm is in deze klasse was wel te zien aan het aantal aangemelde rijders. In de vrije training zette Marcel de Kawasaki op een goede zestiende positie neer. Direct aansluitend was er de kwalificatie. Ondanks dat Marcel enkele goede ronden op de klok zette kwam de Gebben van Venrooy-rijder 0,15 sec tekort op een rechtstreekse kwalificatie en was veroordeeld naar de last chance.

Na problemen in de eerste bocht direct na de start probeerde Marcel te geforceerd naar voren te rijden. Dit werkte averechts en Marcel kwam geen moment in het ritme wat nodig is om op het verraderlijke circuit plaatsen winst te kunnen boeken. Ondanks het missen van de kwalificatie was het een leerzame  ervaring voor de jonge rijder en kijkt hij met vertrouwen uit naar de volgende wedstrijd om het EK MX2 in Valkenswaard.

Daguitslag Grand Prix van Italie: 1 Antonio Cairoli 47 Pnt 2 Tim Gajser 45 Pnt 3 Arnaud Tonus 36 Pnt 4 Evgeny Bobryshev 34 Pnt 5 Gautier Paulin 33 Pnt 18 Maxime Desprey 7 Pnt


Terug naar overzicht
Team sponsor: Webton Internetdesign
Team sponsor: Webton Internetdesign