Top tien plaatsen voor Desprey en Lupino in Oldebroek

Tijdens de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek hebben Alessandro Lupino en Maxime Desprey van het Gebben van Venrooy Kawasaki team zich goed laten zien. Dat de rijders aan elkaar gewaagd waren was in de uitslagen mooi terug te zien.

Tijdens de kwalificatie zette Lupino de Gebben Van Venrooy Kawasaki op een negende positie neer, op de voet gevolgd door Desprey. Tijdens de start was het Lupino die het beste weg kwam en zich direct in de top tien meldde. Desprey kwam ten val en was op achtervolgen aangewezen. De Italiaan finishte uiteindelijk op een mooie achtste positie en de Fransman knokte zich naar een dertiende positie.

Tijdens de tweede manche hadden de beide rijders elkaar direct gevonden en reden rondenlang aan elkaars wiel rond. Uiteindelijk lukte het Desprey een klein gaatje te slaan en nadat beide rijders Max Anstie nog waren gepasseerd in de slotfase sloten ze af op een achtste en negende plaats. Ook in het dagklassement zaten ze dicht bij elkaar met Lupino op een achtste plaats en Desprey op een negende positie.

Voor Marcel Conijn was het een lastige dag. Hij stond niet helemaal fit aan de start. Tijdens de kwalificatie liet hij zich nog gelden met een prima negentiende positie in de 250 klasse. Gedurende beide manches  kwam als snel naar boven dat hij verre van fit was. In de eerste manche haalde hij de finish nog wel, maar in de tweede manche verliet de inwoner van Terschelling de wedstrijd al in het begin.

Voor Sem de Lange was het ook een lastige dag. Het lukte de jonge Kawasaki-rijder niet om in het juiste ritme te komen. Tijdens de kwalificatie zette Sem zijn Kawasaki op een 21ste positie neer. Tijdens de eerste manche liet hij een goede inhaalrace zien en werd als twaalfde afgevlagd. De tweede manche was een wedstrijd vol tegenslagen en werd er uiteindelijk een 38e plaats uitgesleept. In het dagklassement vonden we Sem terug op een 18de positie.

Aankomend weekend staat voor het Gebben van Venrooy Kawasaki team de Grand Prix van Italië op het programma.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross 500cc Oldebroek:

1 Jeffrey Herlings 50 pnt
2 Romain Febvre 44 pnt
3 Gautier Paulin 38 pnt
4 Shaun Simpson 38 pnt
5 Harri Kullas 30 pnt
8 Alessandro Lupino 25 Pnt
9 Maxime Desprey 21 Pnt

Top Ten Dutch Masters Finishes for Desprey and Lupino in Oldebroek

Maxime Desprey and Alessandro Lupino caught some spotlight at the second round of the Dutch Masters of Motocross with top ten finishes. Allesandro guided his Gebben Van Venrooy Kawasaki to ninth during qualifying, with Maxime Desprey immediately behind.

In the first heat, Lupino got away well and slotted straight into the top ten, Desprey crashed at the start, and had to play catch up. Lupino finished in a strong 8th position, and Desprey battled his way up to 13th. In the second race, the two teammates were heel to toe in an exciting battle. This time it was Desprey who prevailed, and after a late-race passed on Max Anstie, they finished 8th and 9th respectively. In the overall rankings for the day, it was Lupino that claimed 8th spot, with Desprey 9th.

Marcel Conijn had a troubled day. He was not completely in top form due to nagging injury, but still qualified 19th. During the races, though, it was clear that he was not in optimal racing condition. He finished the first race outside the points, but had to withdraw early in the second.

Sem de Lange likewise struggled on the day, battling to find a rhythm. He posted the 21st qualifying time. Despite battling to slot into a good rhythm, he finished 12th in race 1. The second race presented him with problem upon problem, and he finally finished 38th, which held him down to 18th overall.

The team will travel to Trentino for the Italian GP next weekend.

Overall Dutch Masters of Motocross 500cc Oldebroek:

1 Jeffrey Herlings 50 pnt
2 Romain Febvre 44 pnt
3 Gautier Paulin 38 pnt
4 Shaun Simpson 38 pnt
5 Harri Kullas 30 pnt
8 Alessandro Lupino 25 Pnt
9 Maxime Desprey 21 Pnt


Terug naar overzicht
Team sponsor: Webton Internetdesign
Team sponsor: Webton Internetdesign