Toms Macuks heeft stijgende lijn te pakken en wordt tiende in de Dutch Masters in Mill

toms macuksToms Macuks van het Gebben van Venrooy Kawasaki team is in de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Mill in de top tien geƫindigd. In de eerste manche kwam hij sterk voor de dag en wist op een achtste plaats over de finish te komen. Ook in de tweede manche was hij op weg om in de top tien te finishen maar een steen beschadigde het glas van zijn bril waardoor hij het tempo moest l
aten zakken en genoegen moest nemen met een twaalfde plaats. Deze resultaten leverden hem een tiende plaats op in het dagklassement.

Na een moeilijke start van het seizoen tijdens de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Axel lijkt Toms nu de stijgende lijn in handen te hebben. In Mill ging het in de tijdtraining nog wat moeizaam. Tijdens het zetten van een snelle ronde maakte hij een paar kleine foutjes waardoor hij niet de tijd neer wist te zetten waar hij op voorhand had gehoopt. Hij kwam uit op een vijftiende plaats en wist dat wanneer hij in de manches iets soepeler zou rijden, er veel meer in moest kunnen zitten.

In de eerste manche pakte hij een redelijke start maar met een goed tempo kwam hij terug naar voren en wist na een sterk gereden wedstrijd op een achtste plaats over de finish te komen. Ook in de tweede manche kwam hij niet helemaal lekker weg bij de start maar wist al snel op te klimmen naar een twaalfde plaats. Hij liep in op een groepje van vier rijders dat voor hem reed maar omdat een steen het glas zijn bril beschadigde, moest hij het tempo iets laten zakken waardoor hij het verschil niet kon maken en enigszins teleurgesteld op een twaalfde plaats over de finish kwam.

Met een 8-12 in de manches eindigde Toms op een nette tiende plaats in het dagklassement. Aankomend weekend staat voor Toms zijn thuis Grand Prix op het programma in het Letse Kegums.


Terug naar overzicht
Team sponsor: Webton Internetdesign
Team sponsor: Webton Internetdesign