Sem de Lange in de top vijf in het ONK 85cc in Son en St. Isidorushoeve

Sem de Lange van het Gebben van Venrooy Kawasaki team heeft een goed weekend achter de rug. De crosser uit Weiteveen kwam aan de start in twee wedstrijden om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc en wist vierde en vijfde te worden.
Sem had het op zaterdag gelijk goed naar zijn zin op het circuit van Son en wist in de tijdtraining een snelle tweede tijd op de klokken te zetten. In de eerste manche vertrok hij als een speer op zijn Gebben Kawasaki en wist kopstart te pakken. Sem reed een sterke wedstrijd en wist op een knappe derde plaats over de finish te komen.
Ook in de tweede manche pakte hij kopstart maar omdat hij in de eerste bocht met een andere rijder in aanraking kwam, verloor hij een paar posities. Sem herstelde zich goed maar op een vierde plaats rijdend, wat opdat moment goed was voor een derde plaats in het dagklassement, werd de wedstrijd vanwege een gevallen rijder afgevlagd. Ook bij de herstart was het weer Sem die als leider door de eerste bocht kwam. Met een goed ritme wist hij zich netjes staande te houden in de top drie totdat zijn versnellingspook afbrak en hij de rest van de wedstrijd in de vierde versnelling moest zien te volbrengen. Ondanks dit probleem, hield Sem de schade beperkt en wist er toch nog een achtste plaats uit te halen, waarmee hij vierde werd in het dagklassement.
Een dag later ging het Open Nederlands Kampioenschap verder in St. Isidorushoeve. Ook hier voelde Sem zich prima thuis en begon aan de dag met een derde tijd in de tijdtraining. In de eerste manche pakte hij zijn vierde kopstart van het weekend en voerde het deelnemersveld aan door de eerste bocht. De crosser uit Emmercompascuum werkte een solide manche af en kwam tevreden als vierde binnen. Ook in de tweede manche pakte hij een goede start en dook hij als tweede de eerste bocht in. Door een verkeerde bandenkeuze verliep het rijden nu iets stroever en moest hij genoegen nemen met een zesde plaats.
Met een 4-6 in de manches eindigde Sem op een vijfde plaats in het dagklassement en is in de tussenstand opgeklommen van een negende naar een zevende plaats.


Terug naar overzicht
Team sponsor: Webton Internetdesign
Team sponsor: Webton Internetdesign