Sem de Lange maakt indruk in Dutch Masters 85cc in Oss, Marcel Conijn kent moeizame start

Sem de Lange van het Gebben van Venrooy Kawasaki team heeft in de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oss indruk gemaakt. In de eerste manche reed Sem lang in de top drie maar werd door een tekort aan wedstrijdritme uiteindelijk op een zevende plaats afgevlagd. In de tweede manche voegde hij hier een dertiende plaats aan toe waarmee hij netjes tiende werd in het dagklassement. Marcel Conijn kende in de MX2 klasse een moeizame start en moest genoegen nemen met een 27ste en een 29ste plaats in de manches.

 

Voor Sem was het circuit in Oss compleet nieuw en daarom benutte hij de vrije training om het technische circuit goed te verkennen. Toen daarna de tijdtraining in ging, zette Sem meteen een hele scherpe tijd op de klokken waarmee hij lang op een tweede tijd stond. Gedurende de sessie zakte hij wel iets terug maar toch wist hij de training af te sluiten op een nette vijfde tijd, met een verschil van 0,2 sec op de derde man. Dit was ver boven verwachting en vol vertrouwen ging de Gebben van Venrooy Kawasaki-rijder naar het starthek voor zijn eerste manche.
Bij het vallen van het starthek was Sem meteen goed weg en dook als derde de eerste bocht in. Hierna ging hij meteen in de aanval en na de eerste ronde kwam Sem door op een tweede plaats. Sem kon een klein gaatje slaan op de derde man maar gaande weg de manche moest Sem door gebrek aan wedstrijdritme het tempo laten zakken. Opgeven deed de Kawasaki-rijder niet en met hand en tand verdedigde hij zijn tweede plaats. Tot diep in de wedstrijd hield hij dit vol maar toen moest hij toch enkele plaatsen prijsgeven en kwam moegestreden maar zeer tevreden als zevende over de finish.
In de verkenningsronde voor de tweede manche merkte hij dat het circuit er een stuk zwaarder en verraderlijke inlag dan in de eerste manche. Bij het vallen van het hek kende Sem een redelijke start en na de eerste ronde kwam hij door op een negende plaats. Helaas had de Gebben van Venrooy Kawasaki-rijder veel moeite om in zijn ritme te komen en vond het ook lastig om de goede lijnen te vinden. Het werd een strijd tegen zichzelf en doordat het rijden niet lekker ging, stapelden de foutjes zich op. Toch wist Sem er op het einde van de manche op karakter nog een veertiende plaats uit te slepen. Met deze resultaten eindigde hij op een mooie tiende plaats in het dagklassement.

 

 

 

 

 

Marcel Conijn kwam aan de start in de sterk bezette MX2 klasse. Doordat er veel WK en EK coureurs naar Oss waren afgereisd was het deelnemersveld erg sterk. De training  begon met 51 rijders waarvan de beste 40 zich kwalificeerden voor de wedstrijd. Marcel zat meteen lekker op de motor en zette toen de tijdtraining begon gelijk al een nette tijd neer. Lange tijd stond hij op plek 25 maar in de laatste minuten zakte hij nog terug naar plek 31. Dit was ruimschoots voldoende om zich te kwalificeren en dus maakte Marcel zich gereed voor de start van de eerste manche.

Ondanks dat hij geen ideale startplek kon kiezen slaagde Marcel er toch in om een goede start te pakken en de eerste ronde op een 20ste plek door te komen. In de beginfase kon hij zich goed staande houden maar nadat een aantal rijders Marcel passeerden, raakte hij zijn ritme kwijt. Het lukte hem niet meer om dit ritme terug te pakken en dit had tot gevolg dat hij terug zakte naar een dertigste plaats. Door goed door te blijven knokken, wist hij in de slotfase nog wel een aantal posities terug te winnen waardoor hij uiteindelijk op een zevenentwintigste plaats over de finish kwam.

 

Met nieuwe motivatie bereidde hij zich voor op de tweede manche. De start was iets minder waardoor Marcel rond de dertigste plaats uit de eerste ronde kwam. Hij begon de wedstrijd te voorzichtig en verloor hierdoor meteen de aansluiting met de groep voor hem. Na 10 minuten herpakte hij zich en reed het gat naar zijn voorgangers dicht. Hij wist nog enkele plaatsen goed te maken en eindigde in de tweede manche op een 29ste plek. Marcel was uiteraard niet tevreden met dit resultaat en zal de komende weken hard trainen om bij de volgende wedstrijd in Harfsen beter te scoren.

Op zondag 9 april staat de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross op het programma in Harfsen maar voordat dit zover is, komen beide rijders eerst aankomend weekend in actie in andere wedstrijden. Voor Sem staat de eerste selectiewedstrijd om het Europees Kampioenschap 85cc op het programma in Denemarken en Marcel komt aan de start in de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX2 in Markelo.
Daguitslag Dutch Masters MX2 in Oss:

 


Terug naar overzicht
Team sponsor: Webton Internetdesign
Team sponsor: Webton Internetdesign