Maxime Desprey scoort twee punten in moeilijke Grand Prix van Tsjechië

Maxime Desprey van het Gebben van Venrooy Kawasaki team heeft in de dertiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Loket twee WK punten weten te scoren. Door mechanische problemen viel de Fransman in de eerste manche uit maar wist er op het technische circuit wel twee punten uit te halen in de tweede manche.
Op zaterdag liet de Fransman zien dat hij goed uit de voeten kon op het technische circuit van Loket door in de kwalificatieheat op een sterke vijftiende positie te finishen. Mede door de goede rondetijden die hij liet noteren waren de verwachtingen hoog gespannen voor in de manches op zondag.
 
Dit liep echter anders want door mechanische pech in het begin van de eerste manche was hij gedwongen om de wedstrijd te verlaten. Belust op revanche stond hij achter het starthek voor de tweede manche. Echter tijdens de start kwam Maxime in aanraking met een andere rijder en was hij op achtervolgen aangewezen. Omdat inhalen erg lastig is op dit circuit, kwam Maxime geen moment in zijn  ritme en finishte hierdoor op een negentiende positie.
Over twee weken gaat het wereldkampioenschap MXGP verder op het zware zandcircuit van Lommel.


Terug naar overzicht
Team sponsor: Webton Internetdesign
Team sponsor: Webton Internetdesign