Maxime Desprey scoort in Franse modder

Maxime Desprey van het Gebben van Venrooy Kawasaki team heeft in de laatste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Franse Villars Sous Ecot goed gescoord. In de eerste manche kwam de Fransman op een sterke twaalfde plaats over de finish maar in de tweede manche gooide een aanrijding met een andere rijder roet in het eten waardoor hij niet tot scoren kwam.

Na een mooie zestiende positie in de kwalificatie op zaterdag deed de Gebben van Venrooy Kawasaki-rijder er op de zondag nog een schepje bovenop. Omdat de baan door de zware regenval veranderd was in een spekglad circuit was het zorg om de eerste ronden door te komen zonder valpartijen. Dat lukte de Franse Kawasaki-rijder goed en Maxime stuurde zijn machine naar een achtste positie. Lange tijd leek het erop dat hij stand zou houden maar doordat hij zich tegen het einde van de wedstrijd vast reed in de modder verloor hij een aantal plaatsen en finishte op een mooie twaalfde positie.

Bij de start van de tweede manche kwam Maxime in de eerste bocht in aanraking met een andere rijder en begon in het achterveld aan de wedstrijd. Na een aantal ronden had hij zich opgewerkt naar de achttiende positie en leek opnieuw goed te gaan scoren. Echter kwam de Fransman bij het passeren van een rijder ten val waarna verder rijden niet meer mogelijk was en hij teleurgesteld de wedstrijd moest verlaten.

In de eindstand van het F.I.M. wereldkampioenschap MXGP is Maxime op een zevenentwintigste plaats geƫindigd. Voor de beide rookies uit het Gebben van Venrooy Kawasaki team eindigde de laatste wedstrijd om het EMX250 niet zoals ze gehoopt hadden. Zowel Marcel Conijn als Bastian Boegh Damm wisten zich niet te kwalificeren op het gladde circuit. Voor het team zit het seizoen erop en achter de schermen wordt er hard gewerkt voor het seizoen van 2018.

Zodra daar meer nieuws over is, zal de line up bekend worden gemaakt.


Terug naar overzicht
Team sponsor: Webton Internetdesign
Team sponsor: Webton Internetdesign