Marcel Conijn wint ONK MX2 in Marum, Sem de Lange vierde in ONK 85cc Veendam

Marcel Conijn van het Gebben van Venrooy Kawasaki team heeft op Koningsdag in Marum zijn allereerste overwinning weten te pakken in het Open Nederlands Kampioenschap MX2. Met winst in de eerste manche en een derde plaats in de tweede manche had hij genoeg punten om de concurrentie achter zich te houden. Sem de Lange wist afgelopen zondag in Veendam vierde te worden in het Open Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen.

Marcel keek erg uit naar de wedstrijd die op koningsdag in Marum werd verreden. Deze baan ligt hem erg goed en de verwachtingen waren daarom ook hoog. In de tijdtraining wist hij direct een goede tijd neer te zetten. Lange tijd leek deze tijd goed voor een tweede tijd maar in de laatste ronde wist Marcel als nog de snelste tijd naar zich toe te trekken.

In de eerste manche koos hij voor het hekje helemaal aan de buitenkant in de hoop dat hij op die manier goede snelheid kon behouden voor de eerste bocht. Hij kwam redelijk goed het hek over maar kon toch pas als twaalfde aan de wedstrijd beginnen. De verbazing was dan ook groot op het moment dat Marcel in de eerste ronde als derde man terug kwam uit het bos. Zijn rondetijden waren erg snel dus lukte het hem om soepel de eerste en tweede man in te halen. Halverwege de wedstrijd had Marcel een groot gat geslagen op de tweede man. Op dat moment begon de vermoeidheid in de armen toe te slaan waardoor dit gat steeds kleiner werd. Door gecontroleerd te blijven rijden wist hij de manche toch op zijn naam te schrijven, wat zijn allereerste mancheoverwinning in het ONK MX2 betekende.

Voor de tweede manche koos Marcel voor een hekje in het midden van het starthek, in de hoop op een betere start. Helaas pakte ook dit niet goed uit en moest hij opnieuw vanaf de vijftiende plaats aan een inhaalrace beginnen. Dit keer ging het inhalen een stuk moeizamer, maar gedurende de wedstrijd lukte het hem toch om de derde plek te veroveren. Het gat naar de tweede man werd steeds kleiner en hij deed er dan ook alles aan om als tweede man te finishen. Helaas moest Marcel genoegen nemen met een derde plaats met maar één seconde achterstand op de tweede man.

Met een eerste en derde plaats in de manches werd Marcel de winnaar van de dag. Dit is zijn eerste overwinning in het ONK MX2 klasse en hij was dan ook erg tevreden met het resultaat. Aankomende week zal hij zich voorbereiden op de derde wedstrijd van het Europees Kampioenschap MX2 die verreden zal worden in het Letse Kegums.

Tijdens het ONK 85cc in Veendam kwam Sem de Lange van het Gebben van Venrooy Kawasaki team aan de start. Toen de tijdtraining begon liet Sem meteen weten dat het met de snelheid wel goed zit momenteel. Dit resulteerde in een keurige derde tijd en een goede plaats achter het starthek. Dit is zeer belangrijk op het circuit van Veendam in verband met een lastige eerste bocht.

Met vertrouwen meldde Sem zich met zijn Kawasaki in de fuik voor de eerste manche. Nadat hij zijn spoortje goed had geprepareerd reageerde hij scherp toen het starthek viel. Sem stuurde zijn motor op een tweede plaats door de eerste bocht. Hierna kon hij goed meekomen in het geweld van de andere  snelle rijders. Helaas moest hij in de loop van de manche nog een plaats toegeven en moegestreden kwam hij dan ook op een zeer nette derde plaats over de finish.

Ook in de tweede manche reageerde Sem scherp bij het vallen van het starthek en stuurde hij zijn machine als derde door de eerste bocht. Helaas begon Sem iets te gehaast aan de wedstrijd waardoor hij een paar foutjes maakte en enkele plaatsen verloor. De Gebben van Venrooy Kawasaki-rijder merkte dat hij het tempo van de rijders niet kon volgen en nam het volwassen besluit om de wedstrijd op een vijfde plaats uit te rijden. Met de derde plaats in de eerste manche en de vijfde plaats in de tweede manche werd Sem vierde in de daguitslag, dit met een gelijk aantal punten als de derde man.


Terug naar overzicht
Team sponsor: Webton Internetdesign
Team sponsor: Webton Internetdesign