Marcel Conijn in de top 5 tijdens ONK MX2 Mill, Sem de Lange op de weg terug

Marcel Conijn en Sem de Lange van het Gebben van Venrooy Kawasaki team hebben in de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Mill goede dingen laten zien. Marcel Conijn wist sterk vijfde te worden in de MX2 klasse en Sem de Lange wist zich met een twaalfde plaats in de 85cc klasse ruimschoots te verbeteren ten opzichte van de wedstrijd in Heerde.

Afgelopen weekend was er een dubbel ONK programma in het Brabantse Mill. Ondanks de regen in de week ervoor lag het circuit de Kuilen er heel goed in. Op zaterdag was het de beurt aan Sem de Lange in het ONK 85cc en op zondag moest Marcel Conijn aantreden in de MX2.

Voor Sem was het zijn tweede ONK bij de 85cc grote wielen. De crosser uit Weiteveen kende dit seizoen een valse start door een breuk in de duim die hij opliep in Spanje. Hierdoor kwam het seizoen eigenlijk nog net iets te vroeg voor Sem door de minimale voorbereiding.
In Heerde moest Sem het doen met een 23e plaats en hij was erop gebrand om het in Mill beter te doen.

Door de grote opkomst werd er opnieuw in twee groepen getraind waarvan de beste 20 per groep doorgingen naar de A-finale. Sem zette een 6e tijd op de klokken, die ruim voldoende was voor een plek in de A-finale. In de eerste manche kende de Lange een redelijke start en begon zijn wedstrijd vanuit de middenmoot. Door een degelijke manche te rijden wist de Gebben van Venrooy Kawasaki-rijder zich op te werken naar een 14e plaats.

In de tweede manche was de start heel goed en kwam Sem als derde door de eerste bocht. Hierna moest hij alle zeilen bijzetten om in de top 10 mee te kunnen draaien. Door een gebrek aan wedstrijdritme hield hij dit helaas niet vol en kwam hij moegestreden als 13e over de finish. In de daguitslag vond Sem zichzelf terug op de 12e plaats, wat dus een ruime verbetering was ten opzichte van Heerde. “”Het rijden ging lekker en nu ga ik de komende week lekker doortrainen om de opwaartse lijn vast te houden” aldus een tevreden Sem.

In de MX2 stond teamgenoot Marcel Conijn aan de start. De Gebben van Venrooy Kawasaki-rijder voelt zich steeds beter thuis op de MX2 motor en hij gaf in de tijdtraining dan ook meteen zijn visite kaartje af. In de eerste ronde kon Marcel er een goede ronde uitpersen waardoor hij als 5e een plaats achter het starthek mocht zoeken.

Nadat het starthek viel in de eerst manche zat Marcel er goed bij en kwam hij na de eerste ronde door op een 7e plaats. Conijn kon een hoog tempo rijden en hierdoor een hele mooie 4e plaats binnen slepen.

In de tweede manche kwam Marcel door een wat mindere start pas op een elfde plaats uit de eerste ronde. Het rijden ging in de tweede manche wat moeizamer omdat Marcel te graag en te snel naar voren wilde. Toch bleef hij knokken en stuurde zijn Kawasaki als 6e over de finish. In het dagklassement resulteerde dit in een 4e plaats.

Aankomende zondag zullen Sem en Marcel aan de start verschijnen tijdens de derde ONK in het Zeeuwse Axel.


Terug naar overzicht
Team sponsor: Webton Internetdesign
Team sponsor: Webton Internetdesign