Marcel Conijn en Rudi Vossers scoren in thuis Grand Prix in Assen

Het Gebben Van Venrooy Kawasaki Team kwam afgelopen weekend in de MXGP van Nederland op het TT-circuit van Assen uit in drie klassen. Marcel Conijn maakte zijn WK debuut in de MX2 klasse waarbij hij zelfs een punt scoorde. Vaste MXGP-rijder Maxime Desprey werd bij zijn rentree na een polsblessure 23e en Rudi Vossers werd 15e in de VMX klasse.

Marcel Conijn uit het Gebben Van Venrooy Kawasaki team hoorde pas op vrijdag dat hij deel kon nemen aan wedstrijd in Assen. Voor Marcel betekende dit zijn debuut op het hoogste niveau.

Aangezien het team al aanwezig was in Assen kon Marcel zich vrijdagmiddag zo bij hun vervoegen. Door de hevige regenval was de baan veranderd in een grote modderpoel maar Marcel liet zien goed met de omstandigheden om te kunnen gaan en finishte in de kwalificatierace op een zesentwintigste positie. Gelukkig maakte de regen ruimte voor de zon en zo veranderde de baan ook snel en was hij op zondag goed begaanbaar. Na wat schermutselingen in de eerste ronde kwam Marcel door op een achtentwintigste plaats,  nadat hij zijn ritme gevonden had werkte de Kawasaki-rijder zich goed op naar voren en kwam op een twintigste positie over de finish. In de tweede manche kwam de rijder van Terschelling erachter dat hij tijdens de eerste manche veel krachten verbruikt had en zodoende kwam hij geen moment in het juiste ritme waardoor hij deze manche afsloot op een vierentwintigste plaats.
 
Voor Maxime Desprey was de MXGP in Assen de eerste wedstrijd na zijn in Lommel opgelopen polsblessure. In de natte kwalificatieheat stuurde Maxime zijn Kawasaki op een drieëntwintigste positie over de finish. In de eerste manche kwam hij na een slechte start goed naar voren toe gereden maar helaas gooide mechanische pech roet in het eten. In de tweede manche kwam hij na de start in aanraking met een paar andere rijders waardoor hij in het achterveld terecht kwam. Nadat hij hierna nogmaals ten val kwam bleek er niet meer in te zitten dan een eenentwintigste plaats.
Ook gastrijder Rudi Vossers heeft zich prima staande gehouden in het wereldkampioenschap voor veteranen (VMX). Rudi moest op zaterdagochtend het spits afbijten op een erg natte baan. Aangezien Rudi op een KX250F Kawasaki rijdt in plaats van een KX450F Kawasaki was het extra hard werken voor de ondernemer uit het oosten van het land. Door een valpartij kwam Rudi niet verder dan een zesentwintigste positie in de kwalificatie maar hij was vastbesloten om het in de manches beter te doen. Bij de start van de eerste manche kwam hij in aanraking met een andere rijder en moest hierdoor vanuit het achterveld beginnen aan zijn opmars. Mede door zijn uitstekende conditie lukte het Rudi om een hele goede inhaalrace te laten zien en finishte op een hele mooie dertiende plaats. De tweede manche werd verreden onder droge omstandigheden waardoor Rudi op zijn KX250F Kawasaki beter tot zijn recht zou moeten komen. Na een botsing in de eerste bocht kwam hij er gedurende de race achter dat zijn voorrem aanliep. Hierdoor liep het voor Vossers niet zoals hij had gehoopt. Op karakter lukte het hem om er nog een achttiende plaats uit te slepen, wat hem een vijftiende plaats in de eindstand opleverde.

Aankomend weekend komen Maxime en Marcel in actie tijdens de laatste wedstrijd om het wereldkampioenschap in het Franse Villars sous Ecot. Hier zal Marcel weer uitkomen in de voor hem vertrouwde EMX250 klasse.


Terug naar overzicht
Team sponsor: Webton Internetdesign
Team sponsor: Webton Internetdesign