Lastige thuis Grand Prix voor Maxime Desprey

De tiende wedstrijd om het wereldkampioenschap motorcross werd verreden in het Franse St. Jean  d‘Angely. Dit was de thuiswedstrijd voor Maxime Desprey. De Franse Kawasaki-rijder had hoge verwachtingen van deze wedstrijd maar een koortsaanval  op vrijdag zorgde ervoor dat hij alles behalve fit was.
De kwalificatiewedstrijd werd ziek afgewerkt en resulteerde in een 25e positie. Op zondag was Maxime een stuk opgeknapt en wist er na een valpartij in de eerste ronde nog een goede 15e positie uit te halen in de eerste manche. Tijdens de tweede manche waren alle krachten verdwenen bij de Fransman en werd hij teleurgesteld op een 23e positie afgevlagd. De koortsaanval had alle kracht uit zijn lichaam gehaald.
De Italiaan Alessandro Lupino stond eveneens met hoge verwachtingen aan de start. Tijdens de kwalificatieheat startte Lupino erg slecht maar wist er toch nog een 12e plaats uit te slepen. Tijdens de start van de eerste manche kwam de Italiaan in botsing met een andere rijder in de eerste bocht en kon aan een inhaalrace beginnen. Uiteindelijk lukte het Alessandro om er nog een 12e plaats uit te slepen. De start van de tweede manche was erg goed en de Italiaan zette direct de aanval in. Echter iets te gretig, wat resulteerde in een valpartij. Wederom was Lupino op achtervolgen aangewezen en meer dan een 17e positie zat er niet in. Teleurgesteld dat de snelheid aanwezig was maar dit niet uitbetaald werd in een goede klassering keerde hij terug naar het paddock.
De EMX250-rijder Marcel Conijn was na zijn ziekte en het missen van de vorige wedstrijd gelukkig weer aanwezig. Marcel kwalificeerde zich moeiteloos voor de wedstrijd. Door de zware regenval was de baan erg zwaar geworden en mede door de slechte starts lukte het Marcel niet om zich in de punten te rijden. Voor de Jonge Deen Bastian Boegh  Damm was het eveneens een moeizaam optreden.  De kwalificatie was geen probleem maar de zware modder zorgde ervoor dat de Deense Kawasaki-rijder tweemaal vroegtijdig de strijd moest staken.
Aankomend weekend staat de elfde wedstrijd op het programma in het Italiaanse Ottobiano.

Difficult Home GP For Maxime Desprey.

The tenth round of the MXGP world championship series was supposed to be a season highlight for Maxime Desprey, it being on French soil at St Jean D’Angely. Instead, it turned into a disappointment for the Kawasaki rider. A heavy bout of fever on Friday sapped his energy, and he was far from fit all weekend long.

Desprey qualified in 25th position on Saturday, and on Sunday rode through the discomfort to finish 15th in the first heat. His energy was gone by the second race, though, and he finished 23rd, a disappointing result for him.

Italian teammate Alessandro Lupino recovered from a bad start during the qualifying race to finish 12th. This performance was virtually repeated in the first heat on Sunday when he recovered from an early shunt to finish 12th again. A great start in race two was spoiled by a crash, and he had to work hard to recover to 17th.

Marcel Conijn found some form again after being out of action due to illness. He qualified without trouble for the EMX250 race. The treacherous track was even more challenging after heavy rains, though, and he did not make it into the points during Sunday’s races.

Danish rider Bastian Boegh Damm similarly qualified without problems, but was forced to retire in both races, keeping him too out of the points.

The Gebben van Venrooy Kawasaki Team heads off to Ottobiano in Italy now for the next round of the series.


Terug naar overzicht
Team sponsor: Webton Internetdesign
Team sponsor: Webton Internetdesign