Gebben van Venrooy Kawasaki team scoort EK punten in Letland

Bastian Boegh Damm en Marcel Conijn van het Gebben van Venrooy Kawasaki team zijn er tijdens de derde wedstrijd om het Europees Kampioenschap MX2 in het Letse Kegums in geslaagd om punten te scoren. Bastian kwam in de eerste manche tot scoren met een achttiende plaats en Marcel werd negentiende in de tweede manche. Maxime Desprey kende in de sterke MXGP klasse tegenslag en kwam omdat hij in beide manches van achter uit het veld naar voren moest komen, niet terug tot in de punten.
 
Voor het Gebben van Venrooy team stond dit weekend de Grand Prix van Kegums in Letland op het programma. Voor Bastian Boegh Damm betekende dit dat hij zijn debuut maakte in het EK MX2 na een blessure. Tijdens de kwalificatie lukte het zowel Marcel Conijn als Bastian Boegh Damm om zich bij de beste veertig rijders te scharen zodat ze zich konden gaan focussen op de races.
Na een goede start van Marcel in de eerste manche kwam hij in de tweede ronde ten val. Met pijnlijke ribben moest hij zijn weg verder zetten maar kwam niet verder dan een eenendertigste positie. Bastian begon na een slechte start aan een opmars naar voren en beloonde zich daarbij met drie zwaar bevochten EK punten door als achttiende over de finish te komen.
 
De tweede manche was een betere wedstrijd voor Marcel en de inwoner van Terschelling wist zijn eerste punten te scoren van het seizoen door als negentiende over de finish te komen. Bastian kwam na de start in aanraking met een andere rijder en wist niet verder te komen dan een vierentwintigste positie.
Na een aantal wedstrijden op de fabrieks Kawasaki te hebben gereden, was Maxime Desprey weer terug bij zijn eigen team. Aangezien de zanderige ondergrond niet de favoriete ondergrond is van de Fransman wisten we dat het een pittig weekend zou worden. In de kwalificatie wist Maxime de Gebben van Venrooy Kawasaki op een vierentwintigste positie neer te zetten. Tijdens de start van de eerste manche kwam hij in de eerste bocht buiten de baan terecht en moest als laatste aan de wedstrijd beginnen. Hij knokte voor alles wat hij waard was maar slaagde er met een vierentwintigste plaats niet in om terug te komen tot in de punten.
 
De start van de tweede manche was beter maar tijdens de eerste ronde kwam de Fransman ten val en was zo wederom op achtervolgen aangewezen. Tijdens de wedstrijd kwam Maxime niet meer in zijn ritme en lukte het de Kawasaki-rijder niet meer om tot in de punten te geraken.
Volgend weekend komt het hele team in actie tijdens de derde wedstrijd voor de Dutch Masters of Motocross in Emmen.


Terug naar overzicht
Team sponsor: Webton Internetdesign
Team sponsor: Webton Internetdesign