Gebben van Venrooy Kawasaki scoort goed in Grand Prix van Italië

Tijdens de GP van Italië in Arco di Trento heeft het Gebben Van Venrooy Kawasaki Racing Team zich goed laten zien. Het team was voor de eerste keer dit jaar compleet aangezien Benoit Paturel zijn comeback maakte na een operatie aan beide armen.

Lupino kwam onder luide aanmoedigingen van de tifosi uitstekend uit de startblokken en zette in de kwalificatietraining de Kawasaki op een goede 6e positie neer. Benoit Paturel kwam tijdens de vrije training ten val en ondervond daar tijdens de kwalificatie de naweeën van. Meer dan een 16e tijd zat er niet in.

Tijdens de eerste manche schoot Lupino uit de startblokken en wist direct vooraan de wedstrijd te beginnen. Dat een goede start cruciaal was hier op deze baan bewees de Italiaan door op een keurige 6e positie te finishen. Paturel kende een goed begin van de wedstrijd maar moest halverwege het tempo laten zakken i.v.m. gemis aan wedstrijdritme en kwam op een 16e positie over de streep en scoorde zo zijn eerste punten in het WK.

Tijdens de 2e manche kwamen beide rijders niet goed weg en moesten beginnen aan een inhaalrace. Het lukte Lupino nog om de top tien in te rijden maar de aansluiting kwam te laat om nog verder naar voren te rijden. Paturel werd op een keurige 13e positie afgevlagd en lijkt elke race beter in zijn ritme te komen en terug te keren op zijn niveau.

Voor Marcel Conijn was het een lastig weekend. De jonge Kawasaki rijder moet vooral in zijn eerste jaar als GP rijder veel ervaring opdoen in het WK en op verschillende typische buitenlandse circuits. Op deze lastige baan kwam Marcel niet verder dan een 35e plaats in de kwalificatie. Tijdens de wedstrijd toonde Marcel zijn inzet en werd beloond met een  33e en een 32e  positie.

Voor Marcel en Paturel staan komend weekend de eerste Dutch Masters of Motocross in Oss op het programma. Lupino rijd in Italië een wedstrijd om het Italiaanse Kampioenschap.

 

 


Terug naar overzicht
Team sponsor: Webton Internetdesign
Team sponsor: Webton Internetdesign