Extreme hitte zorgt voor tegenslag voor het Gebben van Venrooy Kawasaki team in GP van Lombardije

Tijdens de GP van Lombardije, die verreden werd in het Italiaanse Ottobiano, heeft de enorme hitte voor tegenslag gezorgd bij het Gebben Van Venrooy Kawasaki team. Zowel de EK-rijder Bastian Boegh Damm als de MXGP-rijder Maxime Desprey hebben de wedstrijd vroegtijdig moeten verlaten doordat ze oververhit raakten. Dit leidde tot duizeligheid en overgeven.

 

In de kwalificatieraces op zaterdag wisten Marcel Conijn en Bastian Boegh Damm zich moeiteloos te plaatsen voor de wedstrijd maar wel gaven ze al aan dat de hitte ze parten speelden. Marcel sleepte er met pijn en moeite nog 1 punt uit door in de tweede manche op twintigste plaats te finishen maar Bastian ging volledig ten onder aan de warmte.

Voor MXGP-rijder Maxime Desprey verliep het weekend niet zoals gepland en ook speelde de hitte bij hem parten. In de kwalificatie wist hij er na een valpartij in de eerste ronde nog een 22ste plaats uit te slepen, maar zondag had de Franse Kawasaki-rijder het erg lastig met de weersomstandigheden. Ondanks dat hij moest overgeven tijdens het rijden in de eerste manche wist hij toch nog op een 22ste plaats te finishen. In de tweede manche hield Maxime het na een aantal ronden voor gezien. De duizeligheid zorgde ervoor dat verder rijden onverantwoord was.

 

De volgende wedstrijd is aankomend weekend in het Portugese Agueda.


Terug naar overzicht
Team sponsor: Webton Internetdesign
Team sponsor: Webton Internetdesign