Alessandro Lupino laat mooie dingen zien in Portugal

Voor het Gebben Van Venrooy Kawasaki Racing team stond afgelopen weekend in het teken van de Grand Prix in het Portugese Agueda. Na het wegvallen van Marcel Conijn, die tijdens een doordeweekse  training een blessure opgelopen had, waren alle ogen op beide MXGP rijders gericht.

Tijdens de kwalificatietraining liet Lupino zien goed uit de voeten te kunnen op dit circuit. Op een 8e positie sloot de Italiaanse Kawasaki rijder deze sessie af. Benoit Paturel kwam niet tot een goede ronde en kwam niet verder dan een 25e startplaats voor de kwalificatierace. Het was Alessandro Lupino die met de Gebben Van Venrooy Kawasaki de kopstart nam in de kwalificatierace. Na de eerste ronde kwam de Italiaan op een 3e positie door en gaf deze niet meer uit handen. Paturel reed na een slechte start naar een goede 17e positie.

Tijdens de start van de eerste manche kwam Lupino direct na het vallen van het starthek in aanraking met Tim Gajser. Het voordeel van een goede startpositie was direct verdwenen, maar de Kawasaki rijder wist zich toch nog de top tien in te knokken. Paturel had een slechte start en kwam niet verder dan een 17e positie.

In de tweede manche zat Lupino er direct goed bij en draaide als 5e de eerste bocht in. Direct zette hij de aanval in maar dit verliep anders dan verwacht. Door het kiezen van een andere lijn kwam Alessandro terecht in een modderig stuk van de baan en viel terug naar een 20e positie. Na een moeizame wedstrijd kwam Lupino niet verder dan een 14e plaats. Hevig balend van zijn fout in de eerste ronde keek de Italiaan met gemengde gevoelens terug op dit weekend. De Fransman Benoit Paturel leek wel een abonnement te hebben op de 17e positie in Portugal. Na een 17e plaats in zowel de kwalificatie alsmede de eerste manche kwam Benoit ook in de tweede manche niet verder dan een 17e positie.

Komend weekend staat het Gebben Van Venrooy Kawasaki team aan de start tijdens de Franse GP in St Jean d’Angely.

 

Alessandro Lupino Showing Good Form In Portugal

The Gebben van Venrooy Kawasaki Team made the long trip down to Agueda in Portugal for the sixth round of the 2019 MXGP world championship series.

Marcel Conijn was absent due to injury, and defending the team honours fell on the shoulders of Alessandro Lupino and Benoit Paturel.

Lupino posted the 8th fastest qualifying time with Paturel 25th.  Lupino took the holeshot in the qualifying race, and after dropping to third, remained there for a great qualifying performance. Paturel qualified 17th, a good improvement on Saturday.

Lupino had a bump with Tim Gajser directly off the start in race one, and that undid his good gate position, dropping him down the field. He worked hard, and eventually recovered to tenth. Paturel finished 17th.

A bad line choice in race two cost Lupino dearly as he had to negotiate a muddy patch on the track, which cost him many positions. After a tough battle, he finished 14th. Paturel looked to have an affinity for the number 17, for he again finished in that position.

After a weekend of mixed fortunes, the team will travel to St Jean d’Angely in France for the next round of the series.


Terug naar overzicht
Team sponsor: Webton Internetdesign
Team sponsor: Webton Internetdesign